راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

۶۰۰ پرونده قضایی ویژه نوجوانان در رابطه با سلاح سرد در دست بررسی است | بازی خطرناک نوجوانان روی تیغه بران

  • کد خبر: ۳۰۶۲۶۵
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
  • ۱
۶۰۰ پرونده قضایی ویژه نوجوانان در رابطه با سلاح سرد در دست بررسی است | بازی خطرناک نوجوانان روی تیغه بران
صد‌ها قبضه سلاح سرد کشف شده از نوجوانان در کلانتری خواجه ربیع به صورت نمادین امحا شد. بازپرس جرائم نوجوانان: هم اکنون ۶۰۰ پرونده قضایی ویژه نوجوانان در دست بررسی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مانند نوجوانانی که در مدارس مشغول تحصیل‌اند، آنها نیز خود را محصل می‌دانند؛ اما محصلان خیابانی. جایی که از اراذل و اوباش درس می‌آموزند و برای اثبات خود علاوه بر شرکت در انواع نزاع‌های خیابانی، از شهروندان زورگیری می‌کنند. البته ازآنجا‌که افراد معمولا از یک نوجوان کم‌سن‌و‌سال نمی‌ترسند، این افراد با حمل سلاح‌های سرد همچون چاقو، قمه، نیمچه، شمشیر و... افراد را تهدید می‌کنند.

سلاح‌هایی که وجودشان در جیب این افراد بار‌ها منجر به بروز فاجعه‌هایی مانند زخمی‌کردن دیگران و حتی قتل شده است. این موضوع دستاویزی شد تا هم‌زمان با روز جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری، با دستور قاضی امید ابراهیم‌زاده، بازپرس شعبه ۲۵۱ دادسرای مشهد که ویژه جرائم نوجوانان است، صد‌ها قبضه سلاح سرد که از‌سوی افسران کلانتری خواجه‌ربیع کشف شده بود، در محل این کلانتری به صورت نمادین امحا شود.

صد‌ها مدل چاقوی جیبی، قمه، نیمچه، شمشیر، چوب بیس‌بال، باتوم، نانچیکو و اقسام پنجه‌بکس و حتی تفنگ اسباب‌بازی هم در میان سلاح‌های کشف‌شده از اراذل نوجوان دیده می‌شد؛ نوجوان‌هایی که با تغییر در تفنگ اسباب‌بازی تلاش کرده بودند از آن یک اسلحه ترسناک برای ترساندن شهروندان بسازند. در‌این‌میان ده‌ها چاقوی کوچک شبیه فندک هم دیده می‌شد که هرچند به ظاهر کم‌خطر بودند، اما در لحظه حمله به شهروندان تبدیل به سلاح‌هایی خطرناک می‌شدند و گاهی با همین چاقو‌های کوچک افراد زخمی شده بودند.

چاقو خطرناک‌تر از اسلحه است

همه این سلاح‌های کشف‌شده تزیین شده بود که به‌خوبی نشان می‌داد در دست افراد کم‌سن‌و‌سال بوده است؛ موضوعی که بازپرس شعبه ۲۵۱ جرائم نوجوانان درباره آن به خبرنگار ما گفت: تجربه به ما اثبات کرده همراه‌داشتن سلاح سرد به‌مراتب خطرناک‌تر از سلاح گرم است؛ البته این به‌معنای این نیست که حمل سلاح گرم برای نوجوانان و جوانان مجاز است و خطرناک نیست، اما در موارد متعددی مشاهده شده که استفاده از سلاح گرم نیازمند مهارت‌هایی بوده که نوجوانان نداشته‌اند. علاوه بر این، چون از فاصله دور اقدام به شلیک می‌شود، ممکن است به هدف نخورد یا به مهمات دسترسی نداشته باشند؛ اما درخصوص سلاح سرد این‌گونه نیست.

قاضی ابراهیم‌زاده ادامه داد: نوجوانان با توجه به اینکه متوجه عواقب کار خود نیستند و از فاصله نزدیک اقدام به ضربه‌زدن می‌کنند، بیشترین جراحت را به فرد مقابل وارد می‌کنند؛ همچنین، چون اینجا مهماتی در کار نیست، نوجوانی که دچار هیجان می‌شود، به یک ضربه بسنده نمی‌کند و ضربات متعددی به فرد وارد می‌کند که همین موضوع ممکن است منجر به قتل شود، به‌همین‌دلیل از خانواده‌ها می‌خواهیم روی این موضوع حساسیت زیادی داشته باشند و حتما فرزندشان را از عواقب همراه‌داشتن سلاح سرد آگاه کنند.

وی درباره رفتار فرزندانی که به صحبت‌های خانواده توجهی ندارند، بیان کرد: اگر فرزند در شرایطی بود که گوش شنوایی برای توصیه خانواده نداشت، آنها می‌توانند پیش از بروز فاجعه، از پلیس یا دادسرا یا اورژانس اجتماعی کمک بگیرند و حتی اگر نوجوانی را می‌شناسند که سلاح سرد حمل می‌کند، می‌توانند به صورت محرمانه اقدام به گزارش موضوع به پلیس، دادسرا یا اورژانس اجتماعی کنند.

تشکیل ۶۰۰‌پرونده برای نوجوانان بزهکار

این مقام قضایی درباره عواقب نگهداری، حمل و استفاده از سلاح سرد گفت: ما ششصد پرونده از جرائم نوجوانان در شعبه داریم که مربوط به جرائم مختلف از جمله زورگیری، نزاع و... است. بخش عمده جرائم نوجوانان مربوط به زورگیری است. این نوجوانان اگر شاکی خصوصی داشته باشند، به کانون اصلاح و تربیت منتقل می‌شوند و اگر صرف نگهداری سلاح سرد باشد، برای آنها قرار وثیقه یا کفالت صادر می‌شود. نکته تأمل‌برانگیز در‌این‌میان واکنش خانواده‌ها به موضوع بوده است؛ بیشتر خانواده‌ها از همراه‌داشتن سلاح ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند و اگر هم می‌دانسته‌اند، به آن اهمیتی نمی‌داده‌اند.

ابراهیم‌زاده اضافه کرد: بسیاری از نوجوانانی که سلاح سرد از آنها کشف‌و‌ضبط شده است، به ما می‌گویند که اگر جرم است، چرا در واحد‌های صنفی یا سایت‌های واسطه‌گر دارای‌مجوز می‌فروشند؟ یادآوری می‌شود که فروش هرگونه شمشیر و قمه در واحد‌های صنفی جرم است و واحد‌های تجاری فقط مجاز به فروش چاقو‌هایی هستند که مشخص و تعریف‌شده است. درخصوص سایت‌های واسطه‌گر هم باید تأکید کنم که داشتن مجوز قانونی به این معنی نیست که هر وسیله‌ای در این درگاه‌ها به فروش برسد، قانونی و مجاز است.

زورگیری و نزاع در صدر جرائم نوجوانان

کلانتری خواجه‌ربیع یکی از مراکز انتظامی است که تعداد زیادی سلاح سرد را کشف‌و‌ضبط می‌کند؛ موضوعی که باعث شد با هماهنگی‌های انجام‌شده، سلاح‌های گردآوری‌شده برای امحای نمادین به این کلانتری منتقل شود.

فرمانده کلانتری خواجه‌ربیع درباره سلاح‌هایی که در این مرکز انتظامی از نوجوانان کشف‌و‌ضبط شده است، بیان کرد: در حوزه استحفاظی ما بیشترین سلاح‌های سرد کشف‌شده متأسفانه از رده‌های سنی نوجوانان و جوانان به‌ویژه سنین پانزده تا هجده سال است. همه افراد قصد استفاده غیر‌متعارف از این سلاح‌ها را داشته‌اند و برخی برای زورگیری و بسیاری برای نزاع، اقدام به تهیه سلاح سرد کرده‌اند؛ البته خوشبختانه در بیشتر مواقع، همکارانم پیش از وقوع جرم این سلاح‌ها را کشف‌و‌ضبط کرده‌اند.

سرهنگ روح‌ا... شجاعی ادامه داد: درخواستی که از مسئولان دارم، این است که ضمن احداث زیرساخت‌های ورزشی و فرهنگی، برنامه‌های بیشتری در مناطقی مانند خواجه‌ربیع برای نوجوانان و جوانان داشته باشند. باید برای نوجوانان و جوانان برنامه‌هایی داشته باشیم که آنها به‌سمت بزهکاری و ارتکاب جرم نروند؛ ضمن اینکه از خانواده‌ها می‌خواهم فرزندان خود را از سنین نوجوانی در کلاس‌های ورزشی و فرهنگی نام‌نویسی کنند و اگر در وسایل فرزندشان سلاح سرد دیدند، واکنش نشان دهند و ساده از کنار این موضوع عبور نکنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یحیی عبداللهی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
0
0
چاق بوکس
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->